Woningoplevering

Opleveren
Als u de huur heeft opgezegd wordt er door RWB Vastgoed Management een woningoplevering gepland. Tijdens een woningoplevering zullen de vertrekkende huurder en de nieuwe huurder sleutels uitwisselen en zal de woning door een medewerker van RWB Vastgoedmanagement worden geïnspecteerd op schade en veranderingen. Tevens worden de meterstanden genoteerd.

Een voorbeeld van een oplevering uitgevoerd door RWB Vastgoed Management vindt u in volgend filmpje:

Hoe op te leveren?
U kunt zich voorstellen dat de volgende huurder de woning die u gaat verlaten graag in een schone en nette conditie wil ontvangen. Daarom hebben wij een handige checklist gemaakt zodat u als vertrekkende huurder de woning netjes kan opleveren. 

Wijzigen opleverafspraak
De opleverdatum wordt altijd per e-mail met huurders gecommuniceerd. Tijdens een opleverdag doet de beheerder meerdere opleveringen. U kunt de afspraak dus niet verschuiven naar een ander tijdstip.

U bent vertrekkende huurder en kunt niet aanwezig zijn

  • U kunt iemand machtigen om namens u de oplevering bij te wonen. Gebruik dit machtigingsformulier.
  • Als dat niet lukt, levert u uw meterstanden en sleutels voor vertrek  persoonlijk in bij RWB Vastgoed Management, inclusief bijgaand formulier:  vertrekkende huurder niet aanwezig.
    Eerder vertrekken vindt plaats op eigen risico. U kunt wel een voorinspectie aanvragen, waarbij de staat van uw woning vóór oplevering wordt gecontroleerd. Het tarief hiervoor bedraagt € 50,-

U bent de nieuwe huurder en u kunt niet aanwezig zijn:

  • U kunt iemand machtigen om namens u de oplevering bij te wonen. Gebruik dit machtigingsformulier.
  • Als dat niet lukt, kunt u de dag na de oplevering de sleutels ophalen op ons kantoor.

Als u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering, dient u dit te allen tijden vooraf te melden aan RWB Vastgoed Management. 

Borg
Als u aan alle voorwaarden voldoet, zal de verhuurder binnen 4 weken de borg retour sturen. Daarvoor dient u een borgretourformulier in te vullen. U kunt deze mailen naar oplevering@rwb-vastgoedmanagement.nl of in hardcopy meenemen naar de oplevering.

Bezwaren
Hebt u bezwaar tegen uw uw borgafrekening, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Alleen schriftelijke bezwaren, voorzien van een kopie van de afrekening, worden door RWB
Vastgoed Management in behandeling genomen. U kunt uw bezwaar opsturen naar:

t.a.v. De eigenaar van het pand: (uw adres)
p/a RWB Vastgoed Management
t.a.v. Huuradministratie
Stuyvesantstraat 75
2023 KM Haarlem