Opleveren

Opleveren
Als u de huur heeft opgezegd wordt er door RWB Vastgoed Management een woningoplevering gepland. Tijdens een woningoplevering zullen de vertrekkende huurder en de nieuwe huurder sleutels uitwisselen en zal de woning door een medewerker van RWB Vastgoedmanagement worden geïnspecteerd op schade en veranderingen. Tevens worden de meterstanden genoteerd.

Een voorbeeld van een oplevering uitgevoerd door RWB Vastgoed Management vindt u in volgend filmpje:

Hoe op te leveren?
Hoe fijn is het om te beginnen in een schoon en opgeruimd huis, we hebben wij een handige checklist gemaakt zodat, u als vertrekkende huurder de woning netjes kan opleveren. 

Kan de opleverafspraak worden verzet?
Als u besluit te verhuizen zeg dan het huurcontract zo snel mogelijk op. Zo is de kans dat wij rekening kunnen houden met uw planning het grootst. Wij bevestigen de huuropzegging altijd per e-mail, in deze e-mail “aankondiging oplevering” staat de opleverdatum en tijd vermeld. De beheerder rijdt tijdens een opleverdag van de ene oplevering naar de andere oplevering, het is daarom niet mogelijk uw opleverafspraak te verzetten.

Wat moet ik doen wanneer ik niet aanwezig kan zijn bij de oplevering?

U bent vertrekkende huurder,

  • U kunt iemand machtigen om namens u de oplevering bij te wonen. Gebruik dit machtigingsformulier.
  • Als dat niet lukt, levert u uw meterstanden en sleutels voor vertrek  persoonlijk in bij RWB Vastgoed Management, inclusief bijgaand formulier:  vertrekkende huurder niet aanwezig.
    Eerder vertrekken vindt plaats op eigen risico. U kunt wel een voorinspectie aanvragen, waarbij de staat van uw woning vóór oplevering wordt gecontroleerd. Het tarief hiervoor bedraagt € 80,-

U bent de nieuwe huurder,

  • U kunt iemand machtigen om namens u de oplevering bij te wonen. Gebruik dit machtigingsformulier.
  • Als dat niet lukt, kunt u de dag na de oplevering de sleutels ophalen op ons kantoor.

Als u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering, dient u dit te allen tijden vooraf te melden aan RWB Vastgoed Management. 

Borg
Als u aan alle voorwaarden voldoet, zal de verhuurder binnen 4 weken de borg retour sturen. Daarvoor dient u een borgretourformulier in te vullen. U kunt deze mailen naar oplevering@rwb-vastgoedmanagement.nl of in hardcopy meenemen naar de oplevering.

Bezwaren
Heeft u bezwaar tegen uw borgafrekening, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Alleen schriftelijke bezwaren, voorzien van een kopie van de afrekening, worden door RWB Vastgoed Management in behandeling genomen. U kunt uw bezwaar opsturen naar:

t.a.v. De eigenaar van het pand: (uw adres)
p/a RWB Vastgoed Management
t.a.v. Huuradministratie
Tingietersweg 38
2031 ES Haarlem