Woningonderhoud

woningonderhoud-storingen-huurGoed onderhoud verhoogt uw woongenot. Over groot onderhoud hoeft u zich als huurder geen zorgen te maken, dit doet uw verhuurder. Het klein onderhoud doet u als huurder in de meeste gevallen zelf.

Wat doet de huurder, wat doet de verhuurder?
Groot onderhoud omvat zaken als het repareren van daken, het vervangen van de keuken of het buitenschilderwerk. Klein onderhoud is bijvoorbeeld het bijvullen van de cv-ketel, het vervangen van hang- en sluitwerk aan ramen deuren, het vervangen van een kraanleertje,  of het vervangen van gebroken tegels. Al het groot onderhoud is voor rekening van de verhuurder, het klein onderhoud verzorgt u in principe zelf. Zie ook het Besluit Kleine Herstellingen

In het document Richtlijn Storingen vindt u precies wie wat doet bij onderhoud of herstel van zaken in en rondom uw woning.

Zelf aangebrachte voorzieningen
Gaat u uw woning inrichten, dan wilt u dat volgens uw eigen smaak en ideeën doen. Ook als het gaat om aanpassingen en veranderingen in of aan de woning zelf, zult u ideeën hebben.
Het is de bewoner echter niet toegestaan om zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de verhuurder veranderingen in het gehuurde aan te brengen. Dit geldt voor zowel bouwkundige als installatietechnische wijzigingen. Het onderling verbinden van kamers middels bedrading alsmede het aanbrengen van bedrading in algemene ruimtes is niet toegestaan. Schilderen is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming en naar genoegen van verhuurder.

U wilt uw woning aanpassen?
U dient uw plannen altijd eerst te overleggen met uw beheerder. Voor de beoordeling van uw aanvraag hanteert RWB Vastgoed Management specifieke criteria. U kunt uw aanvraag per e-mail indienen via help@@rwb-vastgoedmanagement.nl