Energielabel nodig voor een huurwoning ?

Per 1 januari 2015 zal de overheid nadrukkelijk toezien op naleving van de energielabelplicht. Dit betekent dat de Inspectie Leefomgeving en Transport zal gaan toezien of het energielabel is overhandigd bij de nieuwe verhuur van een gebouw. Voor woningen kan een eventuele boete oplopen tot €405,-. Alle zelfstandige huurwoningen en appartementen hebben dan een energielabel nodig. Voor niet-zelfstandige huurwoningen geldt dat het woongebouw waarin zij zich bevinden een energielabel nodig heeft. Heeft u nog geen energielabel?

In januari krijgt iedere huiseigenaar die nog geen energielabel bezit een voorlopig energielabel thuisgestuurd, gebaseerd op bouwjaar en type woning. Voor verkoop of verhuur van uw woning heeft u een definitief energielabel nodig. Op de website van de Rijksoverheid staat uitgelegd hoe u, door in te loggen met DigiD, eenvoudig uw voorlopig energielabel kunt omzetten naar een definitief energielabel.

Meer informatie over het energielabel of een energieprestatieadvies (EPA) vindt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

energielabel huurwoning